Συχνές Ερωτήσεις

 1. Τι είναι τα pellets;
  Τα pellets είναι μικρά, συμπυκνωμένα προϊόντα ξύλου τα όποια μπορούν να καούν σε μια εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το λόγο, όπως ένας καυστήρας, μια σόμπα, ένα τζάκι για pellet. Κατασκευάζονται από υποπροϊόντα που προέρχονται από την επεξεργασία του ξύλου, χωρίς καμία πρόσθετη ουσία πέραν του νερού, άρα είναι οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
 2. Από τι υλικό μπορούμε να παράγουμε pellet;
  Το pellet όπως είναι ήδη γνωστό είναι βιοκαύσιμο, κατά συνέπεια μπορούμε να το παράγουμε από οποιαδήποτε φυτική ύλη. Το καλύτερο υλικό αποδοτικά είναι φυσικά το ξύλο και ακλουθούν το βαμβάκι και άλλα φυτά τα οποία όμως δεν έχουν την ίδια θερμική αξία. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του καύσιμο με μια μηχανή παραγωγής pellet.
 3. Με ποιον τρόπο πρέπει να αποθηκεύονται τα pellet;
  Προστατέψτε τα pellet σας από τον καιρό. Οι περισσότεροι αποθηκεύουν τα pellet στο γκαράζ, το υπόγειο ή την αποθήκη τους. Αν τα αποθηκεύετε σε εξωτερικό χώρο, κρατήστε τα μακριά από το χώμα σε στεγνό έδαφος, μακριά από το χιόνι και τον πάγο καθώς και κάθε πιθανή υγρασία. Σιγουρευτείτε πως η εγκατάσταση καύσης έχει σίγουρο διάδρομο και εύκολη επικοινωνία με το μέρος όπου φυλάσσονται τα καύσιμα.
 4. Μπορούν να χαλάσουν τα pellet;
  Όχι. Όσο τα αποθηκεύετε με το σωστό τρόπο, θα μπορείτε να τα κρατάτε για αρκετά χρόνια.
 5. Γιατί τα pellet είναι γυαλιστερά;
  Η λιγνίνη, μια ουσία που περιέχεται στο ξύλο από φυσικού, ανεβαίνει στην επιφάνεια κατά την παράγωγη των pellet και τα κάνει λεία και γυαλιστερά. Επίσης δρα σαν φυσική κολλά και έτσι συγκρατείται η μάζα ενωμένη.
 6. Αν τα pellet έχουν πιο ανοιχτό χρώμα, αυτό σημαίνει ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας;
  Το χρώμα ίσως διαφέρει ελαφρώς ανάμεσα στις παρτίδες των pellets, λογά της αρχικής ύλης που χρησιμοποιείται για την παράγωγη. Το ανοιχτό χρώμα δεν υποδεικνύει χαμηλότερη ποιότητα.
 7. Τι διάρκεια ζωής έχουν τα pellet;
  Τα pellet έχουν αόριστη διάρκεια ζωής αν αποθηκευτούν με το σωστό τρόπο. Συνιστούμε να τα κρατάτε σε μέρος δροσερό και στεγνό. Σε περίπτωση που φυλάσσονται σε εξωτερικό χώρο πρέπει να καλύπτονται με ένα προστατευτικό και επάνω σε μια επιφάνεια μόνιμα στεγνή. Η υγρασία είναι ο κύριος λόγος που χαλινέ τα pellet, αν διατηρηθούν σε στεγνό μέρος τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να τα αποθηκεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 8. Μπορώ να κάψω τα pellet στη ξυλόσομπα ή το τζάκι μου;
  Τα pellet είναι αποδοτικά μόνο όταν καίγονται σε ειδικούς καυστήρες για pellet και δεν προορίζονται για συμβατικές εγκαταστάσεις (τζάκι, ξυλόσομπα κτλ.)
 9. Τι θα μπορούσε να προκαλέσει υπερβολική συσσώρευση στάχτης μέσα στον καυστήρα;
  Αρκετοί παράγοντες μπορούν να συντελέσουν στην υπερβολική συσσώρευση στάχτης. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η στάχτη μετράται ως ποσοστό επί το βάρος. Το αν συσσωρεύεται πολύ η λίγη στάχτη δεν σημαίνει άμεσα πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κατά βάρος, δηλαδή αν τη μια μέρα επικρατεί περισσότερο ψύχος από την προηγούμενη, τότε και η στάχτη μπορεί να είναι περισσότερη και αυτό διότι ο καυστήρας θα έχει λειτουργήσει πιο πολλές ώρες. Αν ο καυστήρας σας δεν καίει σωστά, τότε μπορεί επίσης να υπάρξει υπερβολική συσσώρευση στάχτης. Ο κυριότερος λόγος για αυτό είναι ένας καυστήρας που δεν έχει καθαριστεί και συντηρηθεί, διαδικασία που πρέπει να γίνεται τουλάχιστο μια φορά το χρόνο.
 10. Τι οικονομία μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας pellets έναντι των συνηθισμένων καύσιμων θέρμανσης;
  Εξαρτάται από το κλίμα, το μέγεθος της κατοικίας και την θερμομόνωση που διαθέτει καθώς και από το ποσό ζεστό θέλετε να είναι το σπίτι σας. Πολλοί από τους πελάτες μας μείωσαν τα έξοδα για θέρμανση με πετρέλαιο ή αέριο στα μισά. Η απόφαση για αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, παρόλα αυτά η θέρμανση με pellet αποδεικνύεται ως η πιο σταθερή, όχι επειδή σας εξοικονομεί χρήματα αλλά επειδή προσφέρει και ασφάλεια με χαμηλές τιμές μακροπρόθεσμα.
 11. Ποια είναι η συσκευασία των pellet;
  Τα pellet διατίθενται σε συσκευασίες των 15 κιλών.

Ολυμπιάδος 51
Πυλαία Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310322647

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ