Λέβητες Pellet

boiler2

Οι Αυτόματοι λέβητες PELLETIX EKOS  ισχύος 16 Kw, 24 Kw, 32 Kw 45 Kw 60 Kw 100 Kw 150 Kw 300 Kw της εταιρίας BADO, είναι λέβητες που μετά απο 50  χρόνια στην Πολωνική αλλά και στην ευρωπαική Αγορά τα τελευταία 25 χρόνια τους έχουν κατατάξει στους κορυφαίους της κατηγορίας αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία τόσο απο τις εγχωρίες όσο και απο τις πωλήσεις του εξωτερικού ( Δανία, Γερμανία, Ρωσία,Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Ισπανία,Τσεχία, Ουγγαρία κ.α.) καθώς τηρούν τα πρότυπα άσφαλειας και φιλικής λειτουργίας ως προς το περιβάλλον στο σύνολο των ευρωπαικών χωρών,  με αιχμή λοιπόν την εμπειρία μιας παλίας καταξιωμένης εταιρίας και την Γερμανική Τεχνολογία - τεχνογνωσία της νέας εταιρίας που συνχωνεύτηκε  τα τελευταία 6 χρόνια με  την BADO δημιούργησαν έναν λέβητα πολύ υψηλών αποδόσεων, Οικονομίας και εργονομίας ο οποίος παρέχει την δυνατότητα τοποθέτησης δύο τύπων καυστήρα τον Σουηδικό της εταιρίας PELLX και τον μητρικό της εταιρίας BADO. Οι λέβητες έχουν σχεδιαστεί για να καίνε PELLET από ξύλο, βρώμη, άχυρο, πυρηνόξηλο, τσόφλια καθώς και ξύλα και μπριγκέτες ξύλου. Το καύσιμο σε μορφή κόκκων τοποθετείται στην  γαλβανισμένη δεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας που επιτρέπει την αυτονομία λειτουργίας  έως 30 ημερών. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται αυτόματα καθώς με τις κάθετες συστοιχίες νερού δεν συγκρατιέται τέφρα στα τοιχώματα, η οποία συσσωρεύεται στο σταχτοδοχείο του λέβητα, ενώ οι καυστήρες είναι εφοδιασμένοι με αυτόματο σύστημα καθαρισμού που ενεργοποιείται στο άναμμα και στο σβήσιμο του καυστήρα κάθε φορά που ξεκινά να λειτουργήσει. Η απόδοση του λέβητα είναι μεγαλύτερη του 94% και είναι πιστοποιημένος κατά CE και κατά το πρότυπο ΕΝ 303-5 είναι στην κλάση 3 (ανώτερη κλάση).

Οι συγκεκριμένοι Λέβητες καίνε PELLET και ξύλο παρέχοντας πρόσθετη δυνατότητα εναλλακτικής θέρμανσης και ανεξαρτησίας.
Οι Λέβητες έχουν απόδοση μεγαλύτερη από 92% με καύση PELLET, ενώ με καύση ξύλου ξεπερνούν το 84%. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι, με τρείς δικλείδες ασφάλειας έναντι δύο του πετρελαίου. Έχουν αυτονομία κατά την διάρκεια της καύσης με PELLET μέχρι 30 ημέρες. Ο λέβητας είναι τριών διαδρομών καυσαερίων με επιστρεφόμενη φλόγα σε δεύτερο θάλαμο καύσης (3 PASS) διασφαλίζει την μέγιστη απόδοση του λέβητα.
Η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη κατά ΕΝ-303 ΚΑΙ ΙSO 9001.
Ο λέβητας  λειτουργεί και με ξύλα καίγοντας τα με υγρασία μέχρι και 35%. Η αυτονομία έως 6 ώρες από κάθε γέμισμα καθώς και οι μηχανισμοί που παρέχονται διασφαλίζουν την Αυτόματη καύση του ξύλου χωρίς την παρουσία σας στο λεβητοστάσιο για περισσότερο από 6 ώρες, καθώς όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία περιορίζεται το οξυγόνο στο θάλαμο καύσης και ανοίγονται οι δικλείδες των καυσαερίων για την γρηγορότερη εκτόνωση αυτών ενώ όσο κρυώνει το νερό και πέφτει η θερμοκρασία παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στη φωτιά και κλείνουν οι δικλείδες των καυσαερίων. Ενώ ένας μηχανισμός από γρανάζια <<τινάζει>> τα ξύλα για να  ανάψουν καλύτερα.
Το Cooling spiral που συνδέεται στον λέβητα διασφαλίζει την άψογη λειτουργία του και τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας κατά την διάρκεια της καύσης με ξύλα καθώς μια βαλβίδα φραγής νερού ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του νερού υπερβεί τους 88ο c και ψύχει τον λέβητα ώστε να επέλθει η επιθυμητή θερμοκρασία λειτουργίας.
Τέλος συνδέεται παράλληλα με τον υφιστάμενο δύκτυο του λέβητα πετρελαίου χωρίς κανένα επιπλέον κόστος στην εγκατάσταση ενώ δίδεται η δυνατότητας παράλληλης λειτουργίας και των δύο λεβήτων με κλείσιμο ενός εκ των δύο εναλλάξ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
. Πολυμορφικό σύστημα θέρμανσης pellet – ξύλου
. Απεξάρτηση από τα υγρά ή αέρια καύσιμα και τις διακυμάνσεις των τιμών τους
. Αυτόματη λειτουργία 
. Αυτονομία 240-720 ώρες
. Οικολογική καύση –CO2 Neutral  
. Βαθμός απόδοσης 92%
.Χαμηλό κόστος θέρμανσης σε σχέση με άλλα καύσιμα 
. Εύκολη εγκατάσταση 
. Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητος και ασφάλειας
. Μικρές διαστάσεις του συγκροτήματος

Στη τιμή Περιλαμβάνονται
- Λέβητας PELLETIX EKOS,
- Καυστήρας Σουηδικός της εταιρίας PELLX ή Πολωνικός  της εταιρίας BADO
- Σωλήνας τροφοδοσίας καυστήρα
- Δεξαμενή 
- Προγραμματιστής 
- Όλα τα συστήματα ασφαλείας και λειτουργίας  για καύση ξύλου

Ολυμπιάδος 51
Πυλαία Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310322647

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ